ICES Gh. Zane

Iasi, T.Codrescu Street, No 2

0040748599819

Irina Frasin

email

irinaada@gmail.com

2020 POSTER simpozion

Etica şi lumea non-umană. Simpozionul de Antrozoologie, Ediția a III – a

Vă invităm să participaţi la Simpozionul de Antrozoologie, Ediţia III, organizat de Institutul de Cercetări Economice şi Sociale „Gh. Zane” (Academia Română – Filiala Iaşi), în colaborare cu Facultatea de Biologie (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași), Facultatea de Psihologie şi Ştiințe ale Educaţiei (Universitatea „Babeș-Bolyai”), Facultatea de Medicină Veterinară, (Universitatea Agronomică « Ion Ionescu de la Brad » Iaşi), Rural Developement Research Platform şi Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional “Moldova” Iaşi.

Ediţia de anul acesta a Simpozionului îşi propune să investigheze acest subiect, şi anume cum putem depăşi preconcepţiile şi tradiţiile pentru a ajunge la o morală în care toate fiinţele să fie considerate demne de respect, fie că sunt sau nu înzestrate cu raţiune, limbaj sau capacitatea de a adera la comunitatea morală. Astfel putem elabora teorii mai cuprinzătoare / inclusive şi strategii mai eficiente care să ajute la protejarea celorlalte animale de suferinţă şi exploatare.

Simpozionul va avea loc pe 6 – 7 noiembrie 2020, la sediul Institutului de Cercetări Economice şi Sociale „Gh. Zane” din Iaşi. Înscrierile se fac on-line până pe data de 15 mai 2020.

FORMULAR DE ÎNSCRIERE.