ICES Gh. Zane

Iasi, T.Codrescu Street, No 2

0040748599819

Irina Frasin

email

irinaada@gmail.com

Tara Letcani 036

Lansare de proiect: Etica și lumea non-umană. Fundamente etice pentru re-gândirea relației om-natură

Academia Română, Filiala Iași anunță lansarea proiectului Etica și lumea non-umană. Fundamente etice pentru re-gândirea relației om-natură,finanțat de Fundația Patrimoniu, Academia Română, în cadrul rundei de finanțare GAR-UM-2019. 

Echipa de implementare a proiectului este formată din Irina Frasin (director de proiect), George Bodi, Codrin Dinu Vasiliu, Ionuţ Bârliba şi Liviu Măgurianu. Proiectul se desfăşoară la Institutul de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane”, al Academiei Române, Filiala Iași.

Obiectivul proiectului constă în extinderea cunoaşterii disponibile actualmente în România pe o temă de importanţă majoră pentru reflecţia filosofică şi anume relaţia omului cu animalele non-umane şi natura în general.

Proiectul se desfășoară în perioada octombrie 2019 – septembrie 2021 și își propune să cereceteze consecinţele şi impactul modului de înţelegere al lumii – mult – decât – umane în relaţiile nostre cu mediul şi animalele non-umane, dar şi să sublinieze rolul pe care re-gândirea relaţiilor cu celelalte animale îl are în înţelegerea şi re-definirea propriei umanităţi.